Kiszámoltam

2012. augusztus 08 18:13

Kiszámoltam, (na nem unalmamban, hanem hogy hiteles legyen a poszt), hogy az elmúlt egy hónapban további 3 kollégámmal együtt, összesen több mint 200, azaz kétszáz (!) órát töltöttünk el egy olyan közbesz tender anyagának összeállításával, amiről sejtettük, hogy halálraítélt. De hát meg kellett próbálni, hátha… Ebben a 200 órában benne volt a teljesen meddő mítingeken való végtelen ücsörgés, jópofizás a konzorciumi tagokkal (akik amúgy a konkurenciánk, de a szinte lehetetlen feltételeknek való megfelelés perverz vágya azért rövid időre csak kiharcolta a tűzszünetet), a kilóra mért, irtózatos méretű word doksi napokig tartó formázása, és végül annak éjszakába nyúló, több mint 1000 oldalas nyomtatása és fénymásolása. (Ezúton kérek elnézést minden szerencsétlen esőerdőtől a paperless office-jegyében!)document-pile.jpg

És ez sajnos nem volt egyedi hónap. Majdnem minden hónapra jut egy-egy ilyen. Idegölő, demotiváló és teljesen értelmetlennek tűnő munka. Merthogy mindeközben semmi új nem keletkezett. Nem születtek új ötletek, új nézőpontok, senki nem érezte közben jól magát. Mindenkit csak a tendernyerés vágya és az azzal együtt járó bónusz hajtott (előre kitűzött jutalom: motiváció 2.0 oprendszer). Mikor összeállt a kép, hogy valószínűleg nem nyerünk, akkor pedig már csak az, hogy kipipáljuk a „beadás-projektet” és lejelenthessük a Főnök felé, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk (büntetéstől való félelem: szintén motiváció 2.0). Mennyi hasznos és értelmes munkát lehetett volna végezni ennyi idő alatt?! Kipróbálni új dolgokat, vagy csak beszélgetni valami előremutatóról. Persze ha nyer a cég, mindenki örül, mert tovább vegetálhat a nélkül, hogy kétes kimenetelű innovációkba vágnánk bele, vagy egy kicsit is ki kellene lépnünk a komfortzónánkból.

A bejegyzés trackback címe:

https://jomunkaprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr294717832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása