Mikor mész szabira?

2012. június 26 08:24

Tegnap megkaptuk a minden nyáron aktuális kérdést: ki, mikor megy szabira? A titkárnő bőszen jegyzetelt, hogy össze tudja állítani a flipcsártra a meseszép táblázatot, amit mindenki nézhet majd egész nyáron. Néhányan azt mondtuk, még nem tudjuk mikor, de nem is igazán lényeges, hiszen amit kell, azt úgyis megcsináljuk távolról is.  A megbeszélés után Enikő, a titkárnő, kávézás közben kérdezi, „hogy tudsz úgy kikapcsolódni, hogy közben állandóan mélezel?”

Természetesen nem állandóan, de amikor kell, tényleg megcsinálom. Két dolog van ugyanis: az egyik, hogy ami az én feladatom, úgysem csinálja meg helyettem más (tapasztalat). A másik, hogy sokkal jobban nyugtalanítana, ha a kikapcsolódásra szánt 1-2 hét alatti információs vákuumban végig azon kéne paráznom, vajon minden rendben lesz, nem történik-e valami nagy gáz a projektemmel idő közben.

Sokan elítélik, ha valaki szabira is „magával viszi a munkát”. Nem értem, miért rossz ez. A pihenést és a kikapcsolódást mindenki másként éli meg. Mindenki másból kapcsolódik ki. Van, akinek elég csak az irodából és napi rutinból kiszabadulni. working-man-on-beach.jpg

Én például remekül tudok külföldön is úgy kikapcsolódni, hogy amikor wifi közelbe jutok, megnézem minden OK-e, ha igen, hátradőlök és az elkövetkező néhány órám nyugodt.  Sokkal nyugodtabb, mintha hazaérve azt hallanám, hogy nem hívtak fel egy problémával, mert drága a roaming… Így a céges adatáramlat része maradok, de valójában nem dolgozom, csak passzívan befogadok.  Nekem ez jelenti a szabadságot: eldönthetem, mikor szeretnék bekapcsolódni aktívan és mikor nem.   

Érdekes dolgokat hoz a mobileszközök világa. Miközben sok ember vagyonokat költ arra, hogy olyan ketyerékkel vehesse körül magát, amikkel bárhol tud dolgozni, közben folyamatosan sír és Tibetbe vágyik, ahol nincs térerő és internet.

Ez pont olyan „perverz” dolog, mint az egyik haverom szerint a kertben a fű, amit az ember ültet és locsol, hogy aztán szitkozódhasson, amikor nyírnia kell, mert megnőtt. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://jomunkaprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr344609512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása